fbpx

Proljetni kamp

Ove proljetne praznike organiziramo samo za vas veseli proljetni kamp za djecu 7 – 14 godina! U četiri dana ćemo planinariti, kupati se, upoznati jedini sačuvani fosilni vulkan , izraditi licitarska srca, upoznati život slatkovodnih riba, naučiti sve o penjanju i najvažnije od svega zabaviti se!

TERMIN: 23.04. – 26.04.2019.

PROGRAM: 
23.04. Sljeme iz “backstagea”
Prvi dan vas vodimo u pravu planinarsku avanturu u kojoj ćemo naučiti sve o pripremi skijališta i izradi umjetnog snijega! Nalazimo se u 8:30 sati kod tunela i krećemo pješke na Sljeme po Leustekovoj stazi. Staza je duga 6.5 km i vodi sve do Sljemenskog tornja. Dolaskom na vrh odmorit ćemo se uz ukusan ručak u restoranu Vidikovac i uživati u pogledu na Zagorje. Nakon kratkog odmora osoblje skijališta Sljeme će nam ispričati sve vezano za rad žičare, pokazati nam vozila za pripremanje staze popularni ratrak, ispričati nam o izradi umjetnog snijega… Po završetku radionice, uputit ćemo se prema autobusnoj stanici, i ZETovim autobusom spustiti do Mihaljevca. Planirano vrijeme povratka 15:30.

24.04. Veseli vodeni dan u Termama Jezerčica
Nakon snježnog izleta vrijeme je za kupanje! Naš autobus kreće u 8 sati s parkinga kod Doma sportova prema Termama Jezerčica! Planirani dolazak u terme je oko 9 sati te ćemo na bazenu provesti cijelo prijepodne. Nakon kupanja čeka nas najpoznatija pizza u Zagorju u Pizzeriji Oro – Goro, te nakon kratkog odmora krećemo prema Zagrebu. Očekivani povratak je u 16 sati na parking Doma sportova.

25.04. Povijesno geološki dan u Zagorju
Današnji dan rezerviran je za odlazak do ostataka nekadašnjeg vulkana u Gaveznici, tik uz Lepoglavu. Polazak je u 8 sati s parkinga Doma sportova. Posjetit ćemo mjesto gdje nekada bio pravi vulkan, a pritom se nećemo bojati erupcije! To je jedini sačuvani fosilni vulkan, nastao prije približno 22 milijuna godina, ujedno i jedino  poznato nalazište poludragog kamena ahata u Hrvatskoj. Uz stručno vodstvo, djeca će saznati sve zanimljivosti vezane uz ovaj geološki spomenik prirode, a zatim kreću u avanturu zvanu zlatna groznica (radionica ispiranja zlata). Na kraju radionice svako dijete dobit će svoju „zlatnu epruvetu“. Nakon obilaska vulkana, odlazimo na seosko domaćinstvo „Grešna pilnica“ na bečki odrezak s pomfritom, salatom, prirodnim sokovima u neograničenim količinama te sladoledom za desert! Nakon kratkog odmora odlazimo na radionicu licitarskih srca kod medičarske obitelji Gladović, gdje će svako dijete sa sobom ponijeti unikatno srce sa svojim imenom, koje je samo napravilo. Očekivani povratak u Zagreb na parking Doma sportova je oko 16:30.

26.04. Nije ribi život lak…
Zadnji dan rezerviran je za jedini slatkovodni akvarij u ovom dijelu Europe – akvarij „Aquatika“ u Karlovcu (polazak je ponovo s parkinga Doma sportova u 8 h). Stručno vodstvo će nam ispričati sve o životu više od 100 vrsta slatkovodnih riba (od njih je čak 40- ak endemskih vrsta), koje su smještene u više od 25 akvarija. Nakon razgleda akvarija prisustvovat ćemo zabavnoj i poučnoj radionici „Nije ribi život lak“, na kojoj ćemo naučiti sve o životnom ciklusu migratornih vrsta te o predatorskom načinu života. Po završetku radionice nastavljamo put prema Ogulinu, gdje ćemo imati pauzu za ručak (roštilj) te nakon kratkog odmora krećemo prema dvorani gdje će nas dočekati članovi škole penjanja. Ovdje ćemo se okušati u penjanju po umjetnoj stijeni i naučiti sve o ovom sportu, uz nadzor profesionalaca i trenera škole penjanja. Za male penjače rezervirana je stijena 2 m visoka, a ukoliko se netko ne želi (ili boji) penjati, organizirat ćemo druge dvoranske aktivnosti da nikome ne bude dosadno! Oko 15 sati je planirani polazak prema Zagrebu, a očekivani povratak u Zagreb je oko 16:30, na parkiralište Doma sportova.

Cijena: 899 kn ( za minimalno 25 prijavljenih)

U cijenu je uključen:

  • program, radionica, vodstvo i ručak na Sljemenu,
  • ulaznica u Terme Jezerčica i ručak u Pizzeriji Oro-Goro (piće uključeno u cijenu),
  • program, razgled i radionicu uz stručno vodstvo na Gaveznici, ručak i aktivnosti na imanju “Grešna pilnica” (piće u neograničenim količinama i sladoled uključeni u cijenu), radionicu licitarskih srca i suvenir koji djeca nose sa sobom,
  • ulaznica i stručno vodstvo u akvariju “Aquatika” u Karlovcu, radionica „Nije ribi život lak“, ručak u Ogulinu,
  • škola penjanja
  • svakodnevni prijevoz autobusom,
  • osiguranje,
  • cjelodnevni nadzor i pratnja,
  • oraganizacija i animacija
« 1 of 2 »